• Български
  • English
  • Deutsch
  • Русский
   +359 56 55 55 88
БЕЗПЛАТЕН ТЕЛ.: 0800 11 881
Информация за пациента

Пристигане в центъра

След пристигането си в центъра пациентите могат да се преобличат в съблекалнята и да оставят ежедневните си дрехи в индивидуални шкафчета. Дрехите по време на процедурата трябва да бъдат леки и удобни, позволяващи удобен и лесен достъп за провеждане на диализа. В чакалнята има кантар, позволяващ лесно претегляне и на пациенти в инвалидни столове.

Преди диализа внимателно измийте със сапун ръката, на която имате фистула, за да намалите риска от инфекция. Използвайте мивката, намираща се в тоалетната за пациенти.

Моля, имайте предвид, че диализния център не е отговорен за загуба на ценности и лични вещи.

По време на лечението

Всеки пациент има персонален телевизор. Можете да използвате индивидуални слушалки, които Ви предоставяме безплатно. На територията на Диализния център има безплатен безжичен интернет.

По време на процедурата ние ще Ви предложим лека закуска и чаша горещо кафе или чай. По всяко време можете да се консултирате с медицинска сестра или дежурен лекар по въпроси, които Ви засягат.

В края на лечението

Преди отстраняване на иглите медицинска сестра ще Ви даде ръкавица, която да поставите на ръката, с която ще притискате местата на убождането. След отстраняването на иглите, трябва да изчакате търпеливо, докато кървенето от фистулата спре. Медицинска сестра ще Ви постави предпазни лепенки или превръзка.

За Вашата безопасност се изисква да не напускате диализната зала без знанието на медицинската сестра. Уверете се, че се чувствате добре и можете да се движите самостоятелно.

Преди да напуснете диализната зала, моля сложете чехли и се претеглете на кантара.
Ако имате нужда от помощ, обърнете се към някого от персонала.

BACK