• Български
  • English
  • Deutsch
  • Русский
   +359 56 55 55 88
БЕЗПЛАТЕН ТЕЛ.: 0800 11 881
Хемодиализа

В БУРГАС ЗАРАБОТИ НАЙ-МОДЕРНИЯТ ДИАЛИЗЕН ЦЕНТЪР В СТРАНАТА

Месец след като Медицинският факултет в Бургас получи лиценз за работа, в града отвори врати нов и свръхтехнологичен диализен център. Той е плод на израелска инвестиция и е най-модерният в момента в цялата страна.

„Работим с водещи израелски професори, за да може да сме полезни на хората от Бургас и региона. Основната ни цел е пациентите да се чувстват добре, защото те ни вярват.

С висококачественото оборудване, което им предлагаме, те ще имат по-добро качество на живот”, обясни пред журналисти Алберто Бехар- административен директор на фирмата,направила инвестицията.

Специализираният медицински център NephroLife се намира в к-с “Изгрев”, зад мол “Плаза”. Консултант на центъра е проф. Дорон Шварц. Той е ръководител на отделението по нефрология и диализа в Ихилов Сурас, една от най-големите болници в Израел.

Проф. Шварц е преподавател в университета в Тел Авив и е включен в списъка на “Най-добрите израелски лекари” на списание “Форбс”. Директор на клиниката в Бургас ще е д-р Николай Тодоров. Той има над 40 години опит и присъства два пъти в списъка на “Най-добрите лекари в София”. Клиниката разполага с 18 апарата, а от лечението могат да се възползват над 100 пациенти.

„Всеизвестен е фактът, че в Израел работят изключително добри и компетентни лекари. Това е възможност чрез тях ние да ползваме добри практики и идеи.  Някои от тези преподаватели могат да обучават и наши студенти в Медицинския факултет.

Така ще имаме възможност да разкрием обучение на английски език. По този начин ще можем да приемаме студенти от цяла Европа, които да се обучават на чуждия език”, каза кметът Димитър Николов по време на официалното откриване на клиниката.

Сред гостите бяха посланикът на Израел Н.Пр. Ирит Лилиан, която също изрази задоволството си от инвестицията, почетният консул на Израел в Бургас Орлин Мандов, началникът на РЗИ д-р Георги Паздеров, лекари, специалисти.

източник: gramofona.com

BACK