• Български
  • English
  • Deutsch
  • Русский
   +359 56 55 55 88
БЕЗПЛАТЕН ТЕЛ.: 0800 11 881
Сух Бикарбонат при диализа

ЗАЩО КРЪВНОТО НИ НАЛЯГАНЕ НЕ ПАДА И СЕ ЧУВСТВАНЕ ПО-ДОБРЕ?

Често задаван въпрос от пациентите ни е : Защо кръвното ни налягане не пада и се чувстваме по- добре?

Отговорът е в следното:

Качеството на водата за диализа, зависи от добре функциониращата апаратура за обратна осмоза и употребата на сух бикарбонат са важни условия за предотвратяване на ред усложнения. Въпреки, че постигането на това качество е свързано с оскъпяването на диализата, то може да доведе до значителни икономии, които многократно надхвърлят вложените средства. Доброто качество на водата води до подобряване на анемията и намалява нуждите на пациентите от еритропоетин. Употребата на ултрачист диалзиат води до преодоляване на хроничната възпалителна реакция, свързана с преминаването на ендотоксин от диалзиния разтвор в кръвното пространство и дозата на еритропоетин намалява с почти 30% при запазване стойностите на хемоглобина.

През последните години се натрупаха убедителни данни, че хроничната възпалителна реакция има важна роля в генезата на акцелерираната атеросклероза при диализно болните, а тя е една от причините за високата болестност и смъртност при тях. Установено е, че при диализа с ултрачист диализат се забавя значително развитието на диализната амилоидоза. Следователно употребата на ултрачист диализат може да доведе до спестяване на средства от болничното лечение на усложненията, както и да подобри прогнозата на диализираните и тяхното качество на живот.

Най-сигурният начин за получаване на свободен от микроорганизми и ендотоксини диализен разтвор е работата със сух бикарбонат и редовната смяна на ултрафилтър на диалзиният път.

Такава е диализата, която НефроЛайф предлага на своите пациенти.

 

BACK