• Български
  • English
  • Deutsch
  • Русский
   +359 56 55 55 88
БЕЗПЛАТЕН ТЕЛ.: 0800 11 881
NefroLife_bags

ДИАЛИЗЕН ЦЕНТЪР НЕФРОЛАЙФ С МИЛ ЖЕСТ КЪМ ВСИЧКИ СВОИ ПАЦИЕНТИ ЗА КОЛЕДА

И тази година много хора ще прекарат най-светлите празници не у дома, сред близките си, а под грижата на лекарите. За пациентите на хемодиализа, които няколко пъти седмично са поставени на машини, срещата с лекарите е рутина, а болничната стая – техен втори дом. В тези моменти нерядко човек открива не просто лек за тялото си, но и за душата, защото там освен лечение, получава разбиране и приятелско отношение. Това важи с пълна сила за пациентите на бургаския диализен център „НефроЛайф“.

Тази година от здравното заведение са решили да поднесат още по-специална изненада на своите пациенти, напълно в духа на празника, в опит да направят Коледата по-светла и усмихната.

„Коледа е надежда! Надежда, че ни очакват по-хубави времена, по-позитивни емоции, а защо не и чудеса! Коледа е да направиш нещо малко за друг! Тази година, освен обичайната празнична украса, която радва нашите пациенти, сме им подготвили и малко по-различни коледни подаръци.“, коментира в аванс административният мениджър на здравното заведение Силвия Гюлева.

По думите ѝ, годината за много хора е изключително тежка, заради пандемията от Covid-19. Ситуацията се отразява не само икономически, но и на психичното и общото здраве на всички. Това е основна причина в диализния център да кипи усилена подготовка, целта на която е екипът да покаже своята подкрепа към пациентите и благодарност за гласуваното доверие. Подготвят се коледни пакети, пълни с основни хранителни продукти, които ще бъдат опаковани подобаващо за най-светлия християнски празник, за да станат част от коледната им трапеза. Тъй като центърът работи и през празничните дни, пакетите ще бъдат подарени на 24 и 25 декември.

„При нас идват диализни пациенти, които от години срещат трудности да поддържат нормален начин на живот, защото са зависими от машина, която пречиства кръвта им. Стараем се да бъдем максимално полезни и иновативни в предлагите грижи, като през 2020 успяхме, въпреки трудната ситуация, да подсигурим и метода хемодиафилтрация. За пациентите, които посрещаме три пъти в седмицата, осъществяваме редица консултации между нашия екип и световно известни специиалисти, с цел подобряване качеството на живот за всеки болен. Те стават част от нашия живот, а ние – от техния. За нас, на първо място е здравето им. Желанието ни е освен за здравето на тялото, да се погрижим и за здравето на духа, подарявайки им коледна емоция, макар и далеч от вкъщи“, коментира още Силвия Гюлева.

Източник : Poligraff

Poligraff.NET – Бургаски диализен център с мил жест към всички свои пациенти за Коледа – Новини от Бургас, страната и света

 

BACK