• Български
  • English
  • Deutsch
  • Русский
   +359 56 55 55 88
БЕЗПЛАТЕН ТЕЛ.: 0800 11 881
хемодиализа

НАЙ-ДОБРОТО ОТ ИЗРАЕЛСКАТА МЕДИЦИНА ИДВА В БУРГАС

Нефролог проф. д-р Талия Вайнщайн и кметът Димитър Николов се договориха за сътрудничество чрез обмен на добри практики

Възможностите да се създадат условия за обмен на добри медицински практики в областта на нефрологията чрез изпращане на  бургаски медици в Израел обсъдиха на среща  нефрологa проф. д-р Талия Вайнщан и кметът на Бургас Димитър Николов. Проф. Вайнщайн е експерт по нефрология с 35-годишен клиничен опит в диагностиката и лечението на различни бъбречни патологии. Преподавател е в  университета в Тел Авив и асоцииран клиничен професор в катедрата по нефрология на Медицинския факултет на Технионския университет. Носител е на редица световни медицински отличия, бивш президент е на Израелското дружество по нефрология и хипертония и член на комитета на Съюза на Европейската медицинските специалисти (UEMS) – Бъбречна секция.

Проф. д-р Вайнщайн е в Бургас по покана на Диализен център NephroLife, където е консултант на екипа специалисти в Центъра, работещ по изреалско ноу-хау.

При посещението си в Община Бургас проф. Вайнщайн заяви готовността си да сподели своя опит и да съдейства за прилагането израелското ноу-хау в областта на хемодиализата. На срещата присъстваха инвеститори и представители на най-новия и най-модерно оборудван в Бургас Диализен център NephroLife, както и д-р Лорис Мануелян – нефролог и дългогодишен заместник кмет по здравеопазването в Община Бургас.

„Високото качество на медицина зависи от хората, от тяхното обучение и специализация. Медицината не може да бъде научена само по учебник. За да бъде добър специалистът, той трябва да прилага наученото в практиката. Най-важното е да научим младите хора да имат добра основа в познанията си в класическата медицина, а след това да ги обучим добре. Голяма част от медицината е базирана на наблюденията – виждаш как обучителят ти лекува пациенти и се учиш от това. Радвам се, че съм тук и се надявам да продължим с бъдещата си съвместна работа, бих се радвала да бъде така”, коментира проф. Вайнщайн и заяви готовността си да съдейства за специализацията на бургаски медици в изявени медицински центрове в Израел и други страни.

 „Именно такива специалисти са ни нужни. Проф. Вайнщайн би могла да помогне не само за повишаване качеството на медицинското обслужване в града, но и да помогне в новосъздадения в Бургас Медицински факултет да влязат най-новите постижения на медицинската наука – от Израел и Канада, където проф. Вайнщайн дълги години е работила”, каза след срещата кметът Димитър Николов.

„Като член на изпълнителното бюро на европейската бъбречна асоциация, проф. Вайнщайн отговаря за обучението на специалисти и студенти. Тя ще бъде  изключително добър партньор на нашия университет. Ще се стремим да създадем по-трайни връзки с университетите в Израел, които са на най-високо световно ниво.Това би било от изключителна полза за нас”, коментира д-р Лорис Мануелян

Според него сътрудничество може да бъде постигнато не само в областта на нефрологията, но и в други области на медицината.

Гостуването на проф. д-р Вайнщайн в Бургас дава шанс на нуждаещите се да бъда консултирани от специалист с изключителна компетентност. Ден след посещението си в Общината, на 14 декември, тя  ще приема напълно безплатно пациенти на хемодиализа и в преддиазиен стадий. Прегледите ще се извършват в Диализен център NephroLife   в ж.к. „Изгерв”

BACK