• Български
  • English
  • Deutsch
  • Русский
   +359 56 55 55 88
БЕЗПЛАТЕН ТЕЛ.: 0800 11 881
диализен център в Бургас диализен център в Бургас

ПАЦИЕНТИ С БЪБРЕЧНИ ЗАБОЛЯВАНИЯ ВПЕЧАТЛЕНИ ОТ НАЙ-НОВИЯ ДИАЛИЗЕН ЦЕНТЪР В БУРГАС

Над 60 пациенти с бъбречни заболявания от Бургас и региона посетиха най-новия диализен център в морския град. Разделени в три отделни сесии, в рамките на Деня на отворените врати, пациентите имаха възможността да се запознаят отблизо с дейността, екипа и апаратурата на клиниката. Домакини бяха медицинският директор на клиниката – д-р Николай Тодоров, главна сестра Бисерка Николаева и административният мениджър Силвия
Гюлева.

„Искам да Ви уверя, че в диализен център „NephroLife“ ще работим с всички най-съвременни медикаменти. Нищо няма да бъде ограничавано и нищо няма да бъде спирано. Тук ще бъдат предписвани индивидуални схеми на лечение на болните, ще се осигурява всичко необходимо на пациентите“, заяви д-р Тодоров при срещите с диализни пациенти и техните близки.

Д-р Тодоров работи в сферата от самото създаване на хемодиализата у нас, вече 40 години. Специализирал е в чужбина дълги години, за да пренесе в страната ни международната експертиза, която се възприема от специалистите и в момента. Над 3000 пациенти са преминали през вещите ръце на д-р Тодоров за поставяне на съдов достъп. Експертът е и консултант при всички случаи с усложнения.

„Хубаво е да има частни диализни центрове, за да може не само да има конкуренция, но и да има право на избор за пациентите. Обиколил съм всички диализни центрове у нас. Това е клиника с европейски стандарт, мога да твърдя най-добрата на Балканите“, коментира Валентин Георгиев – председател на пациентската организация на болните на диализа.

Специализираната клиника в Бургас разполага с две общи зали, както и с две по-малки, осигуряващи по-голямо уединение за пациентите с придружаващи заболявания. Те са оборудвани с апарати от последно поколение, телевизори с индивидуални слушалки за всяко диализно легло, Wi-Fi със свободен достъп, стойки за таблет, книга или лаптоп.

Климатичната система е централна, като оборудването е модерно изградено, така че да осигурява равномерна температура във всяка зона на центъра. Всеки пациент ще получава лека закуска и напитка по време на престоя си, като менюто представлява селекция от здравословни храни, сандвичи с пълнозърнест хляб, качествени продукти, съобразени със специфичните нужди на диализните пациенти.

Центърът разполага със съблекални за мъже и жени, обзаведени с индивидуални шкафчета за лични вещи. „Всички тези удобства няма да подлежат на каквото и да било доплащане от страна на пациента“, подчерта г-жа Гюлева. Оборудването и обзавеждането на центъра са финансирани от израелски инвеститори, които управляват здравни заведения в целия свят. Неслучайно консултант на центъра е проф. Дорон Шварц – ръководител на отделението по нефрология и диализа в Ихилов Сурас, една от най-големите болници в Израел.

Специалистите са подготвени и за работа с пациенти с придружаващи диагнози, които ще получават специфично консултиране. За болните от хепатит В и С, например, ще консултира д-р Косева, която ще оказва помощ при насочване към специалист и назначаване на комбинирана терапия за тяхното цялостно излекуване, уточни д-р Тодоров. На разположение за консултации ще има диетолог и психолог.

Диализният център ще работи на три смени, включително в събота. Медицинският персонал ще бъде на разположение на пациентите, като всеки от тях може да търси консултации на място или по телефона. Осигурен е и транспорт, както и безплатен паркинг за тези, които предпочитат да използват личен автомобил.

Центърът разполага с всички необходими разрешения от здравните власти и ще стартира работа с пациенти от началото на месец юли. Официалното му откриване е насрочено за 18 юли. То ще се осъществи с подкрепата на Посолството на Израел у нас, Министерството на здравеопазването, кмета на Бургас Димитър Николов и зам.-кмета по здравеопазване д-р Лорис Мануелян.
BACK